fbpx

Így lehet egy csapatépítő könnyed és izgalmas!

Olvasási idő: 2 perc

A Business Drive Magyarországon egyedülállóan ötvözte a HR szaktudást a borszakértői tudással. A különleges csapatépítő programjainkon, amit Szabó Rita Business Drive csapatából, Wine & Spirit Education Trust, nemzetközi minősítéssel rendelkező szaktesztelő, tréner tart. A csapatépítő után mindenki rendkívüli élményekkel távozik, ezekből néhány izgalmas, érdekes, tanulságos vagy éppen vicces esetet megosztunk kedvcsinálónak.

Neked is nagyon sokféle, különböző tehetségből és egyéniségből áll a csapatod? 
Vannak benne tapasztalt régi motorosok és épp most csatlakozott újoncok, akár több generáció képviselői? Ezt a sokféleséget nem egyszerű kezelni.

Nemrégiben az egyik telekommunikációs cég egy új értékesítő csapat létrehozása kapcsán  azzal keresett meg minket, hogy a következő problémákra megoldást találjon:

  • A csapatlétszám adott volt és a csapat tagjait is kiválasztották már. 
  • Ebből már látni lehetett, hogy egy nagyon diverz csoport jött létre, ahol az együttműködést valamilyen formában segíteni kell. 
  • Aggódtak, hogy az idősebb és fiatalabb kollégák között feszültséget okozhat, ha a fiatalabb  adja ki a feladatot, hogyan fogadja azt a másik és az idősebb kollégák elfogadják-e a fiatalabbak ötleteit.
  • A csapat vezetője támogatásra szorult abban is, hogy kinek milyen feladatot delegáljon. 
  • Gondot okozott neki, hogy néhányan inkább más területen próbálták volna ki magukat (az értékesítés helyett), mások pedig az eddigi munkájuk mellett újabb kihívásokat is szívesen fogadtak.

Sok tehetséges ember volt a csoportban, de a csoporton belüli hierarchia, munkamegosztás és dinamika még tisztázásra várt.

Az idő szorítása miatt gyors segítségre volt szükség!

Mikor megkerestek minket, kifejezetten egy pár órás rapid, de intenzív foglalkozásra volt igény, munkaidő után, ami nem  hivatalos tanfolyam jellegű. A cél inkább az volt, hogy ellazuljanak a munkatársak, felszabadultan magukat tudják adni és ne váljanak feszélyezetté a csapatépítés során.

A megoldás kézenfekvő volt, hogy a boros csapatépítő lesz a megfelelő program ennek a csapatnak, mivel  játékos, specifikus feladatok megoldása közben a tréner megfigyelheti a résztvevők reakcióit, hozzáállását, együttműködésre való hajlamát, esetleges dominanciáját vagy irányítói képességeit. A boros csapatépítő után lehetőség van részletes beszámolót is készíteni, ami alapján a vezetők eldönthetik hogy állítják össze a csapatot.

Az esemény nagyon sikeresnek bizonyult; a csapattagok néha a saját megnyilvánulásaikon is meglepődtek, önismereti tapasztalatot szereztek és összekovácsolódtak az újak a régiekkel. Végül a csoportvezető legnagyobb megelégedésére mindenki megtalálta a számára optimális pozíciót az újdonsült csapatban, ahol hitelesen és sikeresen tudja a munkáját végezni!

Ha a te csapatod is készen áll egy könnyed izgalmas programra, amin keresztül felfedezheti a csapat valós értékeit és a bennük rejlő potenciált, akkor további információt itt találsz.

Tetszett ez a bejegyzés?

Megosztás itt: facebook
Megosztom Facebookon
Megosztás itt: linkedin
Megosztom LinkedIn-en
Király-Korcyl Kinga

Király-Korcyl Kinga

A Business Drive alapítója, vezető és szervezetfejlesztési szakértő, ACC minősítésű nemzetközi business coach.
A GamiDrive gamifikációs vezetőfejlesztési szoftver megálmodója.

Hozzászólás