fbpx

Csapatépítés? Karácsonyi céges vacsora? Egy biztos: A borkóstoló mindig beválik! De nem úgy, ahogy gondolod!

Olvasási idő: 2 perc

Minden évben felmerül, hogy hogyan zárjuk az évet, hova menjünk vacsorázni, milyen programot találjunk ki, akár a cég munkatársai vagy a cég kiemelt partnerei részére? Mindenki szeretne valami olyan záró eseményt adni, ami egy abszolút pozitív élményt társít a vállalathoz, ami erősíti a kapcsolatokat és az elköteleződést. Ez egy nem könnyű feladat.

Ebben az időszakban mindenki egy kis lazulásra, vidámságra és nevetésre vágyik, valamire ami feldobhatja az ünnep előtti időszakot.

A WineDrive különleges, játékos borkóstoló programja pont ilyen élményt kínál.

A legtöbb Karácsonyi céges esemény valamilyen étteremben zajlik, ahol kiszámítható, kellemes estét tölthetnek együtt a csapat tagjai. Ahol pont az lenne a cél, hogy a munkatársak, csapattagok még több időt töltsenek együtt munkahelyi környezeten kívül, megismerve egymást, fejlesztve a közösséget és az összhangot.

Azonban megfigyelhető, hogy ilyen alkalmakkor is gyakran ugyanazokkal a kollégákkal folytat az ember eszmecserét, akiket már eleve jobban ismer valamint az ültetés miatt is lehet limitált az interakció, netán folytatódik a munkahelyi klikkesedés.

A WineDrive borkóstoló egy olyan esemény, ahol kizárt a szeparáció, mert a fókusz a szórakoztatás és a borkultúra megismerése mellett a csapat összetartozásának erősítése és egymás megismerésének mélyítése.
Éppen ezért különleges kiegészítője lehet a már jól ismert koreográfia szerint működő céges vacsorának, színesítve az estét.

Ha valaki azt gondolja, hogy ez egy újabb ezerszer átélt borbemutató, akkor nem is tévedhet nagyobbat!

Hogyan is képzeljük el az eseményt 10 pontban? 

  1. Attól függően, hogy vacsora mellett egy extra vagy egy önálló programról van szó általában 1-2 óra időtartammal kell számolni
  2. Mindenképpen egy intenzív és dinamikus eseményről beszélünk
  3. Csoportok alakulnak és minden megkóstolt bor mellé jár egy játékos feladat, melyet a csapat tagjai együtt oldanak meg. 
  4. A borok száma idő függvényében 4-6 tétel, de igény szerint ez módosítható.
  5. A helyszín lehet az étterem, ahol a vacsora zajlik, de házhoz is megyünk minden felszerelést biztosítva a partyhoz.
  6. Semmilyen előzetes boros szakértelem nem szükséges
  7. A  résztvevők kreativitására, logikájára és humorára hagyatkozunk, így mindenki találhat olyan típusú játékot, amiben ügyeskedhet.
  8. Társasjátékról van szó, csak itt nem egy táblán kell bábukat mozgatni, hanem egymással kooperálni, beszélgetni, döntésekre jutni
  9. Közben finomabbnál finomabb borok kerülnek elő.
  10. A feladatok változatosak és színesek, cuvée készítéstől a vakkóstolón át a vicces kvízkérdésekig minden szerepel a palettán.

A program magyar és angol nyelven is elérhető.

Tegye emlékezetessé, kellemessé, vidámabbá, izgalmasabbá, munkatársai vagy üzleti partnerei év végi hangulatát rendhagyó módon: https://businessdrive.hu/csapatepito/

Tetszett ez a bejegyzés?

Megosztás itt: facebook
Megosztom Facebookon
Megosztás itt: linkedin
Megosztom LinkedIn-en
Király-Korcyl Kinga

Király-Korcyl Kinga

A Business Drive alapítója, vezető és szervezetfejlesztési szakértő, ACC minősítésű nemzetközi business coach.
A GamiDrive gamifikációs vezetőfejlesztési szoftver megálmodója.

Hozzászólás

Ismerd meg, hogyan készülnek fel a magyar vállalatok a 2024-es év kihívásaira!

A Business Drive Hungary Kft. által készített kutatási anyagunk exkluzív betekintést nyújt a nagy-, közép-, és kisvállalatok stratégiáiba és hozzáállásába.