EXPANDER PROGRAM
Szervezetfejlesztés 7 lépésben
a vállalati célok biztos eléréséért

Minden nagyvállalat egyszer kicsiként kezdte. A sikerhez vezető út rögös, de ezt nem kell egyedül végig járnunk, segítséggel, mintákkal, eszközökkel, szakértőkkel sokkal könnyebb.

Rentábilis cégként is számtalan gátló tényezővel találhatod magad szemben, ami szabotálja növekedésedet,  amiket önmagadtól nem ismersz fel vagy csak amikor már késő lesz. Ha nem tudod, hogy mire van szükséged és mik a hiányosságaid, akkor csak szélmalom harcot vívsz.
Miért fontos a szervezetünket fejleszteni és hogyan?
Árulkodó jelek, amikor biztosan szükséged lesz az EXPANDER PROGRAM-ra:

1. LÉPÉS

Konzultáció a cégvezetőkkel

Az elérni kívánt célok mentén, feltárjuk a megoldandó problémákat, képet alkotunk a cég és a csapat helyzetéről, lehetőségeiről a vezetők véleménye alapján.

Így valósítjuk meg: 

2. LÉPÉS

Mélyinterjú a kulcsemberekkel

Fejvadászati mélyinterjú technikával személyes feltáró mélyinterjút készítünk a kulcsemberekkel (csoportvezetőkkel) annak érdekében, hogy megismerjük álláspontjukat, véleményüket. A beszélgetés alkalmával megalapozzuk a sikeres együttműködéshez szükséges bizalmat. 

Így valósítjuk meg: 

3. LÉPÉS

Cégre és egyénre szabott kérdőívek, felmérések, tesztek összeállítása és kiküldése

A felmérésekre, kérdőívekre, tesztekre azért van szükség, hogy monitorozzuk a munkavállalók véleményét vezetőjükről. Megismerjük a vezetők kompetenciáit, értékrendjét, magatartását. Ezzel képet alkotunk az erősségekről és a fejlesztendő területekről egyaránt.

Így valósítjuk meg:

4. LÉPÉS

Kérdőívek, felmérések, tesztek egyéni visszajelzése a résztvevőknek

A bevonódás és a tisztánlátás miatt fontos a résztvevőkkel az eredmények négyszemközti megosztása.

Így valósítjuk meg:

5. LÉPÉS

Kérdőívek, felmérések, tesztek visszajelzése, konzultáció a vezetőségnek

A beérkező adatok alapján összegezzük és kiértékeljük az eredményeket, ezáltal tényekre alapozva tűpontos képet alkotunk a szervezetfejlesztés lépéseiről. 

Így valósítjuk meg:

6. LÉPÉS

Szervezetfejlesztési folyamat indítása

A szervezet igényeire szabva a legideálisabb módszertant és módot alkalmazzuk, akár csoportos, akár egyéni fejlesztésről van szó. Figyelembe vesszük a cég lehetőségeit és sajátunkként gazdálkodunk az idejükkel és pénzükkel.

Így valósítjuk meg:

7. LÉPÉS

A szervezetfejlesztési folyamat lezárása, utánkövetése, ünneplése

Összegezzük, hogy honnan indultunk és hová jutottunk, milyen eredményeket értünk el, milyen új szervezeti döntéseket hoztunk meg és valósítottunk meg. Átbeszéljük, megtervezzük, hogy hogyan tudjuk ezt a jövőben is fókuszban  tartani, annak érdekében, hogy az eredményességet hosszú távon fenn tudjuk tartani.

Így valósítjuk meg:

Ezt mondták rólunk

CsatádiJ
„Amikor megismertünk téged nem is tudtuk, hogy mire van szükségünk és mik a hiányosságaink. Valójában egy rentábilis cég vagyunk, de mégis rengeteg dologra rávilágítottál, melyeket önmagunktól nem, vagy csak későn ismertünk volna fel és gátolta a fejlődésünket. Rengeteget segítettél abban, hogy megértsük a kollégák elvárásait és képesek legyünk szervezetileg is hatékonyak lenni, csapatban együtt dolgozni. Megfogalmaztunk olyan SMART célokat is melyeket bár tudtunk korábban, de sosem voltak ennyire egyértelműen kimondva és kidolgozva. Két hetente speciális megbeszéléseket tartunk, melyek segítenek fejlődni, illetve rendszerben gondolkodni, valamint időben korrigálni. Még sok mindent kell tanulnunk, de szívesen tesszük. A kollégák részéről is határozottan kijelenthető, hogy elfogadták a tudásodat és azóta sokszor kerülnek szóba ebéd vagy csak egy kávé közben is a tanácsaid :)”
Csatádi János
CEO, Atlas Soft Kft.
BorosJudit_vagott
„Végtelenül örülök, hogy Kingával dolgozhatunk. Ez egy olyan rendkívüli találkozás volt, ami csak a mesében van. Most szerveződik nálunk egy öt fős vezetői csapat, akiknek képzéséhez hívtam segítségül a Business Drive-ot. Az új szerepeiket, feladataikat kereső munkatársakból a képzés végére egy összetartó, elszánt csapat alakult. Bővült a tudásunk, egymás működésének mélyebb megértése, erősödtünk hatékonyságban, tudatosságban, céljainkat tisztábban látjuk, és eszközöket is kaptunk a célok eléréséhez. Mindezt egy olyan személyiségű trénertől, aki fenn tudja tartani az egész folyamat alatt az érdeklődést, tehát még élvezetes is volt a tanulás. Hogy miért írtam jelen időben az első mondatomat? Azért, mert kialakult az a ritka bizalom és elköteleződés, hogy ezen a területen legközelebb is őket válasszam."
Boros Judit
Tulajdonos, Ügyvezető, Dessin Design Kft.
Velemeny1
„Kinga személyében egy dinamikus, szakmája iránt maximálisan elkötelezett szakembert ismertem meg, aki az első pillanattól kezdve megértette a feladatot, és képes volt rá személyre szabott megoldást hozni.”
Muzsek András
vezérigazgató, Sága Foods Zrt.
kantor gyongyi
„Kingában olyan partnert találunk, aki igazán velünk foglalkozott, az elejétől kezdve meg akarta érteni a problémáink gyökerét. Ezekre kínált széleskörű megoldási javaslatokat – vezetve minket azon a folyamaton, amelyet végül közösen alakítottunk ki. Rugalmassága, szakmai hozzáértése, az a csapat és üzleti kapcsolatrendszer, ami mögötte van: a mi sikereinket szolgálta.”
Dr. Kántor Gyöngyi
HR igazgató, Sága Foods Zrt.

Várjuk közösségi oldalainkon

Kövessen minket Facebookon

Jelöljön be LinkedIn-en

Kövessen minket Instagramon

Nézze meg YouTube csatornánkat